Mivel pár perce hivatalosan is megkezdődött a csillagászati tél gondoltam hozok egy tuti, garantáltan puha mézes receptet.
Bár mézest akkor sütünk, amikor csak akarunk, a hangulatok és illatok miatt, valahogy mégis ehhez az időszakhoz passzol a leginkább.
Hozzávalók:
25 dkg méz
12 dkg nádcukor (esetleg barnacukor)
1 dl olaj
2 tojás
12 dkg kandírozott narancshéj
fél tasak sütőpor
csipet só
fél kk fahéj (én többet szoktam)
1/4 kk őrölt szegfűszeg (ebből is mehet több)
45 dkg liszt (szerintem fele rozsliszttel is rendben van, ráadásul úgy még egészségesebb is)
Elkészítés:
méz, cukor, olaj olvadásig melegít, kihűt, majd egyenként bele a tojás, narancshéj (a recepet szerint apróra vágva, szerintem viszont durvára vágva), sütőpor, só, fűszerek, majd mindezt liszthez ad, 8-12 óra hűtő, 3-4 mm kinyújt, kiszaggat, 200 fokon 8 percig süt. Ennyi az egész. A lényeg a sütésen van. Ha úgy látjuk, hogy nincs kész a mézes 8 perc után akkor is vegyük ki a sütőből mert kész van, csak át akar verni minket. :-))
Képekben:
Mesés, meséééés.
Utolsó kommentek